Wat te doen in West-Bali

 West-Bali is het mist toeristische deel van Bali. Er zijn veel leuke dingen te doen in West-Bali, ook al is het niet zo druk bezocht als andere delen van het eiland. Het heeft zijn eigen unieke charme en voelt het meest als echt Indonesië. Zeg maar doei tegen de hippe eettentjes en ga echt Balinees eten. In deze blog lees je alles over West-Bali en wat er te doen is. 

 

 

 

 

 

1. West Bali National Park 

Het Nationaal Park West-Bali, ook bekend als Bali Barat National Park, is een prachtig en ongerept natuurgebied in het noordwesten van Bali, dat vaak over het hoofd wordt gezien door veel mensen. Dit 190 vierkante kilometer grote park bestaat uit regenwouden, droge savanne, bossen, zandstranden en koraalriffen. Bovendien zijn er bergen, waaronder vier grote uitgedoofde vulkanen in het centrum van het park, waarvan de hoogste, Gunung Patas, maar liefst 1.412 meter hoog is en van grote afstand te zien is. Er zijn verschillende trektochten die je kan doen, maar alleen met een officiële gids. 

Nationalpark Bali Barat – Unberührte Natur, Dschungel und exotische Tiere Monkey in West Bali National Park, Bali Indonesia Stock Photo - Image of  wild, branch: 192995980 Foto

2. Menjangan Island

Vlak voor de kust van Bali ligt Menjangan Island, een tropisch paradijsje waar je prachtig kan snorkelen en duiken. Het is onderdeel van het West Bali National Park. Het is grotendeels ongewoond door mensen, maar het is wel het huis voor herten. Het zeewater is glashelder, waardoor je kan zwemmen tussen kleurrijk koraal en tropische vissen. 

 

3. Rambut Siwi Temple

De Rambut Siwi-tempel is een van de grootste hindoetempels op Bali. De tempel is gerenoveerd en speciaal gebouwd voor de lokale bevolking. De lokale bevolking gelooft dat er een supernatuurlijke kracht in de tempel zit. Hierdoor wordt die als heilig beschouwd en mag hij niet betreed worden door vreemden. De Rambut Siwi-tempel biedt een adembenemend uitzicht. Ga naar de top van de heuvel voor een idyllisch en waanzinnig uitzicht. Naast de Rambut Siwi-tempel zijn er ook nog de Goa Lawah en Pulaki tempel. Je kunt ze allemaal op de top. 

Foto Pura Rambut Siwi : The Temple That Grew from Hair - NOW! Bali

4. Pemuteran

In het dorp Pemuteran kun je ontspannen aan een prachtige baai en zorgeloos op het strand liggen. Geniet onder de bomen van een verfrissend drankje en heerlijk eten terwijl je om je heen kijkt. Als je klaar bent met luieren, kun je vanaf het strand gaan snorkelen en het grootste en meest succesvolle gerevitaliseerde rif ter wereld bewonderen. Lukt het jou om Nemo en Dory te spotten? 

  

5. Verstopte waterval tussen kliffen en rotsen in Musi 

Musi is pas sinds kort populair onder de lokale bevolking. Het is het perfecte dorpje voor iemand op zoek naar een authentieke Bali ervaring. Er bevindt zich een prachtige klif waar een kleinere waterval zich met geweld in een natuurlijke poel stort. Vanwege de verborgen locatie, kan je het beste lokale bewoners vragen waar het is. 

AGRITURISMO CARDITO (Rieti) - Farmhouse Reviews, Photos, Rate Comparison -  Tripadvisor

6. Mediwi Beach 

Mediwi Beach staat bekend om het surf en de zeer enthousiaste surfgemeenschap. Het is een van de grootste plaatsen van West-Bali. Er zijn een aantal leuke strandtentjes langs Medewi Beach. Van duurdere hotels tot kleine houten hutjes met versieringen gemaakt van palmen en kokosnoten, je kan hier lekker wat drinken en relaxen. Onderweg naar Mediwi Beach kom je prachtige rijstvelden tegen. 

Medewi Beach Inn & Restaurant

7. De gekleurde vissersboten van Perancak

Als je in West-Bali bent is het leuk om naar Perancak te gaan. De prachtige houten schepen zijn versierd in alle kleuren van de zon en worden beschreven als 'een van de meest spectaculaire vissersvloten ter wereld'. Om hier te komen moet je wel langs de meest gevaarlijke weg van Bali, de Skull Track. 

 

8. Rondrijden op de scooter 

Naast alle bezienswaardigheden, is het super leuk om rond te rijden op de scooter in West-Bali. Je komt dan door lokale authentieke Indonesische dorpjes en prachtige natuur, waaronder rijstvelden en tropische wouden. 

Overview of the mangrove biotope around Pemuteran coastline in north-west Bali island, Indonesia