Ontdek de beste surfspots op Bali

Bali is de ultieme bestemming voor surfers van alle niveaus. Met zijn blauwe zee, prachtige stranden en gevarieerde surfomstandigheden is Bali een paradijs voor surfliefhebbers. In deze blog nemen we je mee naar de meest opwindende surfspots op Bali. Van het schitterende Padang Padang tot het bruisende Canggu, ontdek de perfecte golven en de unieke charme van elk van deze geweldige plekken.

1. Padang Padang

Padang Padang is een adembenemend mooi strand met uitstekende surfomstandigheden, gelegen aan de zuidwestkust van Bali. Deze spot staat bekend om de lange ‘tube rides’ en de scherpe rif bodems. Deze plek wordt niet aangeraden voor beginners wanneer de golven groot zijn, er is echter wel een ‘beach break’ aan de rechterkant wat wel geschikt is voor beginners.

2. Impossible Beach

Zoals de naam al zegt, is Impossible Beach een surfspot die geschikt is voor avontuurlijke en ervaren surfers. Gelegen aan de zuidkust van Bali, biedt Impossible Beach krachtige en snelle golven die de adrenaline laten stromen. Onder perfecte omstandigheden kun je helemaal naar Bingin rijden, waarbij je bijna anderhalve kilometen over een golf rijdt!

3. Balangan Beach

Balangan Beach is een paradijs voor surfers, gelegen tussen de kliffen aan de zuidkust van Bali. Het is een prachtig uitgestrekt zandstrand met veel lokale warungs waar je tussen de surfsessies door een maaltijd kunt krijgen. Balangan Beach biedt een geweldige ervaring voor zowel beginners als gevorderde surfers.

4. Canggu

Wanneer je op zoek bent naar een meer ontspannen surfervaring, is Canggu een perfecte keuze! Deze populaire surfspot ligt aan de westkust van Bali en biedt golven voor zowel beginners als gevorderde surfers. Met zijn relaxte sfeer, hippe bars en levendige surfcultuur is Canggu ook een geweldige plek om andere surfers te ontmoeten en te genieten van het bruisende nachtleven.

5. Keramas

Aan de oostkust van Bali ligt Keramas, een geweldige surfspot die bekend staat om zijn snelle en krachtige golven. Op deze locatie worden regelmatig internationale surfwedstrijden gehouden, en daarom wordt het beschouwd als een van de beste plekken van Bali. Als je van veel adrenaline en technisch surfen houdt, is dit een must-visit spot.

6. Suluban Beach

Suluban Beach is een van de meest levendige surfspots op Bali. Het strand ligt verborgen tussen hoge kliffen en biedt spectaculaire uitzichten en epische golven. Deze surfspot is vooral populair bij ervaren surfers vanwege de uitdagende golven. Het witte zandstrand en de prachtige kliffen vormen een prachtige achtergrond terwijl je surft.

7. Medewi

Gelegen aan de noordwestkust van Bali ligt Medewi, een paradijs voor surfers die op zoek zijn naar rust en langere golven. Deze lange en ritmische golven zorgen ervoor dat Medewi een ideale plek is voor longboarders en surfers die opzoek zijn naar een ontspannen surfsessie. Het is perfect om hier te ontsnappen aan de drukte van de populaire surfspots op Bali.

Ben je geïnspireerd geraakt om de prachtige surfspots op Bali te verkennen? Als beginnende surfer kan het soms overweldigend zijn om de juiste plekken te vinden om je surfavontuur te beginnen. Daarom willen we je graag wijzen op de geweldige Surfles Dagtour van IkganaarBali. Deze surfles biedt een veilige en leuke manier om kennis te maken met de opwindende wereld van het surfen op Bali.