Ontdek de beste restaurants in Ubud!

Ubud is een populaire toeristische plaats in Bali met veel te zien en te doen. Terwijl je Ubud aan het verkennen bent moet je natuurlijk ook ergens eten. Wij hebben de beste eetgelegenheden in Ubud voor je geselecteerd. Van traditionele warungs tot trendy restaurants, Ubud heeft iets lekkers voor iedereen! 

1. Sacred Rice 

Sacred Rice is een restaurant volledig omringd door de mooie groene rijstvelden. Veel kruiden en groenten komen uit de eigen biologische tuin. Er worden gerechten geserveerd van lokale Indonesische producten met Zuidoost-Aziatische smaken. Kies voor een gangendiner of kies voor kleine gangen van het Aziatische tapas menu. (@sacredricebali) 

Sacred Rice | Chope - Free Online Restaurant Reservations

2. Locavore 

Locavore is een erg bekend modern Europees-Indonesisch restaurant in Ubud. Zoals de naam al zegt, draait alles om het gebruik van lokale producten. Rond 95% van de producten komt uit Indonesië. Denk hierbij aan de eetproducten, maar ook aan producten voor het interieur. Locavore heeft al meerdere prijzen gewonnen, waaronder beste restaurant van Indonesië. Wil jij hier eten? Dan kan het handig zijn om van te voren te reserveren, door de populariteit van het restaurant (@restaurantlocavore) 

Locavore - Ubud - Restaurant - 50Best Discovery 

3. Wanara Spice 

Dit restaurant ligt dichtbij het Monkey Forest in Ubud en is een uitstekende plek om te ontbijten, lunchen of avondeten. Het personeel is vriendelijk en je kan genieten van een verscheidenheid aan gerechten; Balinees, Indonesisch en Europeaans. De meeste ingrediënten zijn afkomstig van lokale boeren. De prijs-kwaliteit verhouding is heel goed. Kijk niet verbaasd als je soms apen voorbij ziet komen (@wanara.spice) 

Wanara Spice terdekat - Restoran dan Tempat Makan Italia terdekat di Bali

4. Merlin's Magic 

Ben jij opzoek naar een speciale eetervaring? Dan ben je bij het magische restaurant Merlins Magic op de goede plek! Bij binnenkomst open je een boek op de pagina die goed voor jou voelt. Je krijgt dan een bericht te zien waarna je naar je tafel gaat. In plaats van dat jij het eten kiest, kiest het eten jou door tarot kaarten te gebruiken. Super bijzonder! Bovendien is het interieur heel gedetailleerd en magisch. Om hier te eten wordt het wel aangeraden om te reserveren (@merlinsmagicbali) 

5. Lazy Cats Cafe 

Lazy Cats Cafe ligt verbogen in Ubud. Het is een restaurant, café, bar en galerie. De prachtige inrichting combineert een industriële bohemien flair met een mix van kunst, planten en vintage meubilair. Dit alles zorgt voor een unieke sfeer. Drink hier exquise cocktails, proef regionele koffiespecialiteiten en vegetarisch gemaakte lekkernijen, vers gemaakt met lokaal geteelde producten. (@lazycatscafe) 

The Bali Bible | Lazy Cats Cafe

6. Ibu Oka 3 

Opzoek naar een echte lokale ervaring? Dan is Ibu Oka 3 wellicht wat voor jou! Deze warung is een van de vaak genoemde plekken voor babi guling - het traditionele Balinese gerecht van geroosterd varkensvlees. De ligging in ook gunstig, midden in het centrum van Ubud.  (@ibu.oka.bali) 

Warung Babi Guling Ibu Oka 3, Ubud - Ulasan Restoran - Tripadvisor

7. Dumbo Bali 

Geen zin meer in Indonesich eten? Kom dan naar de Italiaan DUMBO Bali. Dit restaurant biedt meerdere concepten. Vanaf 9 uur in de ochtend kan je in het koffielab de lekkerste koffie drinken en genieten van een lekker onbtijt. Rond 16 uur verandert de sfeer. De koffie en het onbijt gaat weg en er komen coktails met houtgestookte pizza's of pasta voor in de plaats. Het restaurant is modern ingericht en het eten is vegetarisch. Ook willen ze wat terugdoen voor Indonesië. 1% van de winst wordt gedoneerd aan de bescherming van orang-oetans in Indonesië (@dumbobali) 

DUMBO

8. Sun Sun Warung 

Voor overheerlijke typische lokale Indonesische gerechten voor een goede prijs moet je bij Sun Sun Warung zijn. Een goede aanrader is de Nasi Campur, waar je verschillende gerechtjes kan proberen. Sun Sun Warung ligt in het centrum van Ubud, maar het lijkt net alsof je in iemand achtertuin bent wanneer je er eet. (@sunsunwarung) 

Sun Sun Warung, Ubud - Ulasan Restoran - Tripadvisor

9. Atman Kafe 

Dit café ligt in het centrum van Ubud. Je kan hier ontbijten, lunchen en avondeten. Het menu is enorm met veel keuzes voor niet-vegetariërs, vegetariërs en veganisten. Het maakt niet uit of je westers of Indonesisch wil eten, ze hebben het allemaal bij Atman Kafe. (@atman.ubud)

Atman Kafe restaurants, addresses, phone numbers, photos, real user  reviews, Jl. Hanoman no 38, Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali 80571, Bali  restaurant recommendations - Trip.com

10. Honey & Smoke

Honey & Smoke is een ander juweel van een restaurant in Ubud. De eigenaar is de bekende chef-kok Will Meyrick. Zoals de naam ook zegt, komt de heerlijke rokerige smaak van houtskool en houtvuur terug in de gerechten. Je kan uit veel verschillende creatieve gerechten kiezen, die net anders dan anders zijn. 

Honey and Smoke - Pertiwi Resort & Spa Ubud

(@honeyandsmoke.co) 

Wil jij je trip naar Ubud helemaal compleet maken? Lees dan ook onze blog over 10 must do's in Ubud en onze blog over de 10 beste hotels in Ubud.