Hoe overleef ik Bali belly: tips & tricks

De gevreesde Bali belly, heel vervelend om ziek van te worden, maar helaas komt hij bij vrijwel iedereen eens langs. Bali belly is eigenlijk gewoon een voedselvergiftiging, maar omdat veel toeristen dit krijgen tijdens hun Bali-vakantie is deze naam tot stand gekomen. 

Daar lig je dan met een volledig bezweette rug in de tropen, hartstikke ziek.
Bali belly is niet te voorkomen, maar er zijn wel een paar kleine maatregelen die je kan treffen om de kans op Bali belly te verkleinen.
  1. DRINK GEEN KRAANWATER. Nooit, niet. Het water op Bali is niet schoon genoeg om te drinken, zelfs niet voor de locale bevolking.
  2. Maak je tandenborstel schoon met fleswater
  3. Vermijd rauwe groentes
  4. Was regelmatig je handen 
Heeft de Bali belly jou ook gevonden en ben je ten einde raad, misschien kunnen deze tips je helpen.
Let op: Wij zijn geen dokter! Als je je echt zorgen maakt of meerdere dagen koorts hebt ga dan altijd naar een huisarts of het ziekenhuis
  1. ORS

Als je Bali belly hebt verlies je een hoop vocht. Een middel dat helpt om uit droging te voorkomen is ORS. Deze afkorting staat voor oral rehydration solution. ORS is een mengsel van zouten en druivensuiker, hiermee wordt het water dat je drinkt sneller opgenomen in de bloedbaan.

     2. kokosnoot water

De balinese bevolking gelooft dat kokosnoot water een natuurlijk middel is om de Bali belly bacteriën sneller uit je lichaam te doen verwijderen. Kokosnoten zijn gelukkig niet moeilijk te vinden op Bali en zijn het lekkerst als ze koud zijn. 

  1. Norrit
Norrit is een actieve kool die afvalstoffen sneller je lichaam laat verlaten. Dit kan dus erg helpen bij het zuiveren van je darmkanaal. Norrit is in Nederland te koop bij drogisterijen, zoals Kruidvat en Etos en op Bali bij elke apotheek. 
  1. SLAAP, SLAAP SLAAP
Neem je rust! Je lichaam heeft behoorlijk wat te verduren en overgeven of constant op het toilet zitten kunnen erg veel energie kosten. Gun je lichaam haar rust.
  1. Laat pittig eten even staan
Je maag en darmen zijn behoorlijk van slag en waarschijnlijk lukt het niet om wat te eten of zijn de porties die je eet erg klein. Laat het pittige eten daarom even staan. Dit kan je maagwand en darmwand weer behoorlijk irriteren.
  1. Wat weer te eten
Mocht je dan eindelijk toch weer wat gaan eten begin dan met simpele dingen zoals een banaan of een droog crackertje.