Tips voor goedkope vliegtickets naar Bali

Bij het boeken van een reis naar Bali zal je er al snel achterkomen dat de vliegtickets niet heel goedkoop zijn. Dit is ook niet zo gek aangezien Bali niet om de hoek van Amsterdam ligt. Een vlucht duurt al snel 16 uur. Er zijn een aantal dingen waarop je moet letten als je een zo goedkoop mogelijke vlucht naar Bali wil boeken. 

Goedkoopste maanden om te vliegen
De goedkoopst maanden om te vliegen zijn afhankelijk van de hoogseizoenen. Het hoogseizoen op Bali valt in de zomermaanden, juli is daarom de duurste maand om te vliegen en november is de goedkoopste maand. De duurste dag om te vertrekken is zaterdag, voor het goedkoopste ticket kun je het beste vertrekken op maandag.

Hoeveel maanden van te voren vliegtickets boeken?
De prijzen van vliegtickets verschillen iedere dag. Het is geen aanrader om je vliegtickets naar Bali last minute te boeken, dan ben je altijd meer geld kwijt. Maar ook heel ver vooruit boeken is niet voordeliger. De beste tijd om je vliegtickets te boeken verschilt voor iedere bestemming. Voor Bali is dat ongeveer 3,5 maand voor vertrek. Zoals al eerder vermeld verschillen de prijzen iedere dag, dus raak niet in de paniek als je net op die dag geen goede deal kunt vinden. Wacht het gewoon rustig af. Het is wel handig om een retourtje te boeken, dit is vaak goedkoper dan 2 enkele vluchten.

Wat is een goedkoop ticket naar Bali?
Vliegtickets van Amsterdam naar Bali beginnen soms al vanaf €500, maar dit zijn vaak wel slechte vluchten waarbij je 35 uur of langer onderweg bent. Voor een fatsoenlijke vlucht met redelijk korte overstap tijden zit je goed als je tickets rond de €600 en €650 kan vinden. Als je deze tegenkomt kun je deze maar beter zo snel mogelijk boeken, want beter dan dit ga je ze waarschijnlijk niet vinden. De kortste vlucht naar Bali duurt ongeveer 16,5 uur.

Dit zijn vaak wel duurdere vluchten, hier betaal je ongeveer €700 tot €750 voor. Voor dat je een vliegticket boekt is het slim om de vliegtickets te vergelijken via een vergelijking website. Hier kan je makkelijk zien wat de beste vluchttijden zijn en welke aanbieder het goedkoopst is. 

 

Wij adviseren altijd om wel bij de maatschappij zelf te boeken. Dit omdat je dan betere klantenservice hebt. Maar we vergelijken de tickets op: www.skyscanner.com