De Tegalalang rijstterrassen

Tegalalang ligt op 20 minuten rijden van Ubud en is zeker iets wat je moet zien op Bali. Je kunt dit het beste bezoeken in de ochtend, dan zijn er nog niet heel veel mensen. Bussen met bezoekers rijden meestal na 10 uur rond. De ingang van de rijstvelden is gemakkelijk te vinden aan de kant van de weg. Er bevinden zich tal van kleine cafés aan de rand van Tegalalang met prachtig uitzicht.

De vallei van rijstvelden heeft adembenemende uitzichten en is een geweldig gebied om een wandeling te maken op de verschillende niveaus. Veel toeristen komen niet verder dan de hoofdweg. Ze maken een foto bij het “I love Bali” bord, lopen misschien nog een klein stukje de heuvel af en draaien daarna weer om. Loop naar binnen tot een klein bruggetje, vanuit daar wandel je terug naar de andere kant van de rijstvelden. Een wandeling door de vallei duurt gemiddeld 10 tot 15 minuten, maar als je elke hoek van de velden wilt zien dan duurt een wandeling gemiddeld 60 minuten. Je hebt ook de optie om een gids te huren, zij zullen je de mooiste plekken van Tegalalang laten zien en ze zullen je informatie vertellen over de achtergrond en hoe rijst wordt verbouwd op de Tegalalang rijstterrassen.

Wil je in alle rust door de rijstvelden fietsen? Dat kan met onze fietstour! Samen met je gids ga je fietsen door de groene rijstvelden, we maken een stop bij een lokale school, we gaan door de Balinese dorpjes, uitgestrekte gebieden en nog meer unieke plekken.

Als je naar Tegalalang gaat is het aan te raden om water en zonnebrand mee te nemen. Ook is het verstandig om jezelf in te smeren met Deet.

Bij Tegalalang heb je ze ook, grote schommels die je over de rijstvelden laten zweven. Een van de bekendste Bali Swings ligt vlak bij Tegalalang. Terwijl je schommelt worden er prachtige foto’s gemaakt, deze zijn leuk voor thuis én om met je vrienden te delen op social media. Tijdens onze Ubud + Bali Swing tour kunnen wij je meenemen naar deze Bali Swing!

Na je bezoek aan de rijstterrassen is het aan te raden om nog wat watervallen die in de buurt liggen te bezoeken. Ook kun je doorrijden naar de Pura Tirta Empel tempel en het Gunung Kawi tempelcomplex.