De 10 mooiste watervallen dichtbij Ubud

Soms wordt er bij Bali alleen gedacht aan witte stranden, gekleurde vissen, beachclubs en rijstvelden, maar Bali beschikt ook over prachtige watervallen. Er zijn zelfs meer dan 50 watervallen op dit relatief kleine eiland. Wist je al dat binnen een uur rijden van de populaire plaats Ubud prachtige watervallen liggen? In deze blog lees je meer over de mooiste watervallen in de buurt van Ubud. 

1. Tegenungan Waterval 

De Tegenungan Waterval is een populaire waterval in Bali. De waterval ligt op ongeveer 10 kilometer ten zuidoosten van Ubud. Om bij de waterval te komen moet je kort over een pad lopen. Hier kom je langs plekken om foto's te maken met bijvoorbeeld hartjes of schommels. Eenmaal aangekomen zie je de indrukwekkende waterval met een val van ongeveer 15 meter hoogte. Dit biedt een prachtig uitzicht. Naast genieten van de natuur kan je ook afkoelen in het water. 

2. Suwat Waterval 

De Suwat Waterval is een mooie, kleine waterval 12 kilometer ten noordoosten van Ubud. Het pad naar de waterval is makkelijk te lopen, door een klein bamboebos. Eenmaal beneden zie je een grote natuurlijke plas met de waterval aan de achterkant. Er zijn ook prachtige rotsschilderingen gemaakt. In het water ligt een bamboevlot, dat gemaakt is door de lokale bevolking. Dit is perfect voor het maken van foto's. Achter de waterval is een grot verstopt. 

3. Tibumana Waterval 

De Tibumana Waterval ligt 15 kilometer ten oosten van Ubud. Na een korte klim over goed onderhouden trappen door de jungle kom je bij de waterval. De waterval heeft een val van ongeveer 5 meter en het water stroomt vervolgens in een heldere vijver, wat het een populaire plek maakt om te zwemmen. 

4. Tukad Cepung Waterval

De Tukad Cepung waterval ligt op ongeveer 30 kilometer ten noordoosten van Ubud. Dit is iets verder, maar zeker de moeite waard. Deze unieke waterval is gelegen in een verborgen kloof. De waterval wordt omgeven door hoge rotsen. De zonnestralen die door de rotsen vallen creëren prachtig ligt. De waterval is lastiger te bereiken. Eerst moet je makkelijke trappen naar beneden lopen, maar daarna moet je lopen door een smalle kloof door het water, waar je ook rotsblokken tegenkomt. 

5. Layana Waterval

De Layana Waterval ligt 5 kilometer ten zuidoosten van Ubud. Dit maakt de waterval makkelijk bereikbaar. Bij de waterval heb je een warung genaamd Layana Warung, waar je kan eten met het prachtige uitzicht op de waterval.

 

6. Kanto Lampo Waterval 

De populaire Kanto Lampo Waterval ligt 11 kilometer ten oosten van Ubud. Doordat de waterval erg populair is, raden wij aan om hem in de ochtend te bezoeken als je drukte wil vermijden. Het is een makkelijke wandeling van ongeveer 5 minuten naar de waterval. Deze waterval is omgeven door jungle en biedt indrukwekkend uitzicht. De waterval is uniek, doordat het water langs meerdere niveaus naar beneden stroomt. Hierdoor heeft het iets weg van aan trap van water en worden er veel foto's genomen op de waterval. In het water kan je zwemmen en ontspannen. 

7. Taman Beji Griya Waterval 

De Taman Beji Griya is een minder bekende waterval 13 kilometer ten westen van Ubud. Om bij de waterval te komen moet je een pad volgen door de bossen. Eenmaal aangekomen zie je het water naar beneden stromen en tegen de rotsachtige kliffen botsen, wat er indrukwekkend uitziet. Voor de lokale bevolking is deze waterval een plek voor meditatie en melukat-ceremonies. 

Beji Griya Waterfall (Abiansemal) - All You Need to Know BEFORE You Go

8. Nungnung Waterval 

De Nungnung Waterval ligt op 38 kilometer van Ubud, waardoor het verder weg is, maar zeker de moeite waard. Het duurt ongeveer 15 minuten over lange trappen om bij de waterval te komen, en dan heb je indrukwekkend uitzicht op het water dat van een hoogte van 50 meter naar beneden stroomt. Het is een van de hoogte en sterkste watervallen van Bali en een populaire plek om te zwemmen. 

9. Goa Rang Reng Waterval 

De Goa Rang Reng Waterval ligt 13 kilometer ten oosten van Ubud. Deze waterval lijkt op de kleinere en rustige versie van de Kanto Lampo Waterval. Om bij de waterval te komen loop je eerst ongeveer 10 minuten door een bos. Eenmaal aangekomen kan je genieten van de waterval en zwemmen. Voor de lokale bevolking is dit een plek voor spirituele reiniging. 

10. Sumampan Waterval

 De Sumampan Waterval ligt 10 kilometer ten noorden van Ubud. Deze 15 meter hoge waterval is nog niet heel erg bekend bij toeristen. De waterval wordt onderhouden door een lokale familie, die de toegang en faciliteiten maakt van donaties. Om te waterval te bereiken moet je een klein stukje door de jungle lopen. Zwemmen is niet altijd mogelijk, doordat het water erg laag kan staan, maar genieten van het prachtige uitzicht kan altijd. 

Wil jij 3 unieke watervallen georganiseerd bezoeken? Dit kan met onze Ubud Hidden Waterfalls Tour! Klik hier voor meer informatie.