De mooiste stranden in en rondom Uluwatu

Uluwatu is een regio in het zuidwesten van Bali en biedt vele prachtige stranden om uit te kiezen. Of je nu van surfen houdt of gewoon wilt ontspannen op het strand, er is een strand voor iedereen. De stranden zijn omgeven door adembenemende kliffen en bieden een schitterend uitzicht op de Indische Oceaan. Dus pak je handdoek en zonnebrandcrème en geniet van een dagje zon, zee en strand in Uluwatu! In deze blog lees je over de mooiste stranden van Uluwatu.

1. Padang Padang Beach

Padang Padang Beach is een erg bekend strand in Uluwatu. Om bij het strand te komen moet je een aantal trappen aflopen die via een smalle doorgang door de rotsen heen gaan. Je komt aan op een prachtig strandje met wit zand en helder blauw water omgeven door hoge rotsen. Het is een perfecte plek om te zwemmen, te zonnebaden en ook om te surfen. Pas wel op, er lopen aan de rand van dit strand wat aapjes rond.

2. Green Bowl Beach

Als je wat verder richting het oosten van de zuidkust gaat kom je Green Bowl Beach tegen. Bij eb vormen de rotsen een vorm van een kom omgeven door veel groen, vandaar de naam. Om er te komen moet je eerst een lange trap aflopen en een dichtbegroeid pad langs de klif volgen. Wanneer je beneden aankomt kom je in een paradijs van prachtig wit zand en super helder blauw water wat een heerlijke rust met zich mee brengt.

3. Melasti Beach

Super dicht bij Green Bowl Beach ligt Melasti Beach. De weg er naartoe is al prachtig, maar wanneer je beneden bij het strand bent kijk je je ogen uit. Je komt terecht op een prachtig strand dat is omgeven door grote steile kliffen. Melasti Beach is een prachtige locatie om te genieten van de ondergaande zon. Ook Beachclub Palmilla zit aan dit strand, een hele mooie plek waar je zeker een kijkje kan nemen!

4. Dreamland Beach

Dreamland Beach is een populair strand in Uluwatu en is daarom ook wat drukker en toeristischer. Net als bijna alle andere stranden in Uluwatu heeft het strand super blauw water en wordt het omgeven door hoge kliffen. Op dit strand zijn meerdere faciliteiten zoals ligbedjes, restaurants en surfboard verhuur.

5. Suluban Beach

Suluban Beach staat bij de meesten hoog op het lijstje met favorieten. Eerst moet je een aantal trappen omlaag lopen en dan kom je terecht op een schitterende plek. Het is een klein strandje dat midden tussen de indrukwekkende kliffen ligt. De golven zijn hier erg goed dus het is ook een perfect surfspot. Het is echt een magische plek!

6. Nyang Nyang Beach

Nyang Nyang Beach is een wat minder druk bezocht strand, dit komt waarschijnlijk door de ligging. Om bij het strand te komen moet je een kleine wandeling maken, het pad kan een beetje rotsachtig zijn dus wees daarop voorbereid. Je komt aan op een prachtig wit zandstrand met kristalhelder water. Ook is het een perfecte locatie om zonsondergangen te bekijken en te genieten van de adembenemende uitzichten!

7. Balangan Beach

Balangan Beach is een van de kleinere en rustigere stranden van Uluwatu. Het strand biedt prachtige uitzichten op de Indische oceaan, fantastische golven en een oneindig blauw water. Door de fantastische golven is dit ook een zeer goede plek voor surfers. Maar je kan natuurlijk ook lekker je handdoek neerleggen en genieten van de zon!

8. Thomas Beach

Thomas Beach ligt op een korte afstand van Padang Padang Beach en het staat bekend om zijn prachtige uitzicht op de omliggende rotswanden en de oceaan. Qua drukte is het wel een redelijk toeristisch strand maar er is nog steeds genoeg ruimte om je eigen plekje te zoeken en heerlijk te ontspannen!