De mooiste rijstvelden in Bali

Bali staat wereldwijd bekend om de adembenemende rijstvelden. Meestal met de hand bewerkt en onderhouden door generatie na generatie, vormen deze rijstvelden een essentieel onderdeel van de Balinese cultuur en landschap. Een reis naar Bali is dan ook niet compleet zonder het bezoeken van de rijstterassen. Welke rijsterassen het best passen bij jouw bezoek lees je in deze blog! 

1. Jatiluwih 

In het hart van Bali vind je de betoverende rijstvelden van Jatiluwih. De naam zelf, wat 'erg mooi' betekent, zegt genoeg over de schoonheid van deze plek. Deze rijstterassen, verspreid over meer dan 600 hectare hebben niet voor niets een beschermende status op de UNESCO Werelderfgoedlijst verdiend. Heb je geluk en is het een heldere dag, dan heb je ook nog prachtige bergen op de achtergrond. 

In Jatiluwih kan je kiezen voor meerdere wandelingen door de prachtige rijstvelden. Zo heb je een rode wandeling van 1.5 kilometer, een paarse wandeling van 2 kilometer, een gele wandeling van 2.3 kilometer, een blauwe wandeling van 3.1 kilometer en een witte wandeling of fietstocht van 5.5 kilometer. Hoe langer de route, hoe minder toeristen je tegenkomt! Terwijl je over de kronkelende paden loopt, wordt je omringd door rijst en boeren die het land bewerken. Onderweg zijn er kraampjes waar je verse chips, drinken en fruitsoorten kan proeven en eten. In Jatiluwih zelf zijn vele restaurants aanwezig, waar je na de wandeling kan relaxen en eten met uitzicht op de rijstvelden. 

  

2. Tegallalang 

Als je in Ubud of omgeving bent, moet je de Tegallalang rijstvelden zeker bezoeken! 10 kilometer ten noorden van Ubud in het dorpje Ceking vind je deze prachtige oase. De rijstvelden zijn erg mooi en vanwege de ligging ook erg populair bij toeristen. Als je de drukte wil vermijden, is het slim om al vroeg op pad te gaan. Een andere tip is om verder te lopen dan de hoofdweg en het 'I love Bali' bord. De allermooiste rijstvelden zijn namelijk een beetje verder, waar minder toeristen komen. Als je geluk hebt zie je boeren heel precies de zaadjes in de grond stoppen en de rijst oogsten! 

Bij deze rijstvelden heb je grote schommels die boven de rijstvelden zitten. Terwijl je aan het schommelen bent, kijk je uit over de prachtige groene vallei en maken mensen prachtige foto's van je. Wil jij een wandeling door de rijstvelden van een lokale gids, uitwaaien op de Bali Swing en de heilige watertempel bezoeken? Klik dan hier. 

Product img 

3. Sidemen 

Sidemen is een klein, authentiek plaatsje in het oosten van Bali. Overal in Sidemen is het groen door de rijstvelden, palmbomen, rivieren en het echte Balinese dorps leven. Super leuk om te bezoeken als je tijd hebt! Als je er bent, mag een wandeling door de rijstvelden van Sidemen zeker niet ontbreken. Echter horen de rijstvelden wel tot privéterrein, dus het is niet aan te raden om zomaar ergens te gaan lopen. 

 

4. Munduk 

In het hoogland van het authentieke rustige bergdorp Munduk vind je uitgestrekte rijstvelden. Munduk staat bekend als gebied om prachtig te wandelen en fietsen door de natuur, dankzij de bossen, watervallen en rijstvelden. De rijstvelden zijn nog niet erg bekend, maar dit maakt ze niet minder mooi. Er zijn zeker minder toeristen dan in de rijstvelden rondom Ubud. Aan de rand van de weg wordt plaatselijk fruit verkocht. Onze tip is om de Dayang Rice Terraces te bezoeken. Dit zijn rijstvelden omgeven door talloze palmbomen en bergen.