De leukste activiteiten voor sportievelingen op Bali

Als je een sportieve en avontuurlijke vakantie op Bali wilt beleven, dan zijn er tal van activiteiten om uit te kiezen! Het eiland is de perfecte bestemming voor avonturiers. Of je nu van wandelen, surfen, fietsen of duiken houdt, Bali heeft voor elke sportieve liefhebber wel iets te bieden. In deze blog zullen we dieper ingaan op alle activiteiten voor sportievelingen die Bali te bieden heeft!

1. Wandeling maken

Bali heeft veel natuurgebieden, met prachtige palmbomen, groene rijstvelden en bergen. Het is een perfecte plek om te genieten van een wandeling. Een van de meest populaire wandeltochten op Bali is de Mount Batur Sunrise Trekking, hierbij ga je ’s nachts de vulkaan Mount Batur beklimmen en wanneer je helemaal op de top bent komt de zon op en heb je een prachtig uitzicht. Een andere bekende wandelroute is de Campuhan Ridge Walk, hierbij wandel je door rijstvelden en langs dorpjes en tempels. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een route uit te stippelen en op ontdekkingstocht te gaan, maar wees altijd voorzichtig!

2. Fietstour

Een andere optie om van de prachtige Balinese natuur te genieten is om een fietstocht te gaan maken. Het is een geweldige manier van het eiland verkennen en meer van de cultuur te zien. Wist je dat IkganaarBali ook een fietstour aanbiedt? Hierbij fiets je niet alleen maar door de groene rijstvelden, maar je bezoekt ook een koffieplantage, een lokale school, Balinese dorpjes en nog veel meer unieke plekken. Zeker een aanrader!

3. Surfen

Bali is the place to be voor surfliefhebbers. Er zijn super veel surfspots aan de west kust van Bali die die niet alleen geschikt zijn voor professionals, maar ook voor beginners. De ervaren surfers gaan vaak naar spots als Padang Padang en Uluwatu en voor de beginners is bijvoorbeeld Kuta Beach een aanrader. Dus als je nog nooit gesurft hebt moet je dit zeker een keer gaan doen op Bali!

4. Raften

Bali heeft verschillende rivieren die geschikt zijn voor een avontuurlijke raft ervaring, zoals de Ayung-rivier en de Telaga Waja-rivier. Ook IkganaarBali biedt een raft tour aan, hierbij ga je over de rivier die door het regenwoud stroom. Onderweg kom je langs de mooie watervallen, valleien, rijstvelden en unieke bergwanden. Vergeet geen droge kleren mee te nemen :)

5. Paardrijden

Paardrijden is een geweldige manier om het eiland te verkennen, terwijl je geniet van de prachtige omgeving die Bali te bieden heeft. Er zijn veel plekken op Bali waar je kunt paardrijden. Zo kun je bijvoorbeeld in Ubud door de prachtige rijstvelden rijden, in Tabanan langs tempels en omliggende dorpjes en in Canggu kan je over het strand paardrijden.

6. Duiken en snorkelen

Bali kent een prachtige onderwaterwereld met prachtige koraalriffen en super veel verschillende vissen en biedt veel mogelijkheden voor duikers en snorkelaars. Een paar van de beste plekken om te gaan duiken en snorkelen zijn bij het Liberty Wreck in Tulamben, Blue Lagoon in Padangbai, Menjangan Island en het Manta Point bij Nusa Penida. Ook zijn de Gili Eilanden een hele goede spot om te gaan duiken en snorkelen, hier zijn super veel vissen en zeeschildpadden, het is alleen iets verder weg.

7. Quad rijden

De laatste avontuurlijke manier om het prachtige landschap en de natuur van Bali te verkennen is door dit te doen op een quad. Het is een erg populaire activiteit waarbij je off-road gaat en langs veel watervallen, rijstvelden, bossen en rivieren komt. Geïnteresseerd? Neem zeker een kijkje op IkganaarBali, wij bieden ook een quad tour aan!