De Highlights van Nusa Penida

Nusa Penida, ook wel het avontuurlijke zusje van Bali. Het is een klein eiland dat op slechts 35 minuten varen van Bali ligt maar het is een totaal andere wereld. De laatste jaren is dit paradijs steeds bekender geworden voor toeristen. Nusa Penida staat bekend om de prachtige witte zand stranden, de steile rotsen en de indrukwekkende uitzichtpunten. Om hier te komen moet je soms een stukje klimmen, maar dat is de moeite zeker waard. In deze blog worden de mooiste highlights voor je op een rijtje gezet.

1. Kelingking Beach

Waarschijnlijk is dit de populairste hotspot van Nusa Penida, Kelingking Beach. Iedereen gaat hier naartoe voor het perfecte instagrammable plaatje. Als je van bovenaf kijkt, zou je in de rotsen een T-rex kunnen zien. Kelingking Beach staat niet alleen bekend om het prachtige uitzichtpunt, maar ook om de zware afdaling naar het mooie strand beneden. Het pad is erg smal, half kapot en sommige stukken zijn extreem steil. De wandeling naar beneden duurt ongeveer 30 tot 45 minuten, maar houdt er rekening mee dat de wandeling naar boven een stuk zwaarder is en dit wel 1,5 uur kan duren. Het is ook een optie om tot het welbekende uitzichtpunt halverwege te gaan en vanuit daar weer om te keren naar boven, dat is ook zeker een hele mooie plek. Trek dus stevige schoenen aan waar je goed op kunt lopen en neem genoeg te drinken mee voor tijdens deze wandeling.

2. Diamond Beach

Diamond Beach is één van de mooiste stranden van Nusa Penida. Deze witzandige en zijdeblauwe waterbaai ligt in het oosten van Nusa Penida. Het uitzicht vanaf de top van Diamond Beach bestaat uit een prachtig strand, helder blauw water, kalkstenen en palmbomen en is adembenemend mooi. Je kan omhoog lopen naar een klein gebouwtje waar je een uitkijkpunt vindt dat uitkijkt over strand, dit is ongeveer 5 minuten lopen. Ook is het mogelijk om met trappen naar beneden het strand te bezoeken, dit is ongeveer 20 minuten lopen. Het wordt aangeraden om Diamond Beach alleen te bezoeken wanneer het eb is, de oceaan kan best ruw zijn aan deze kant van het eiland, dat zorgt er ook voor dat Diamond Beach niet echt gemaakt is om te zwemmen.

3. Broken Beach & Angel’s Billabong

Deze twee plekken liggen vlak naast elkaar, dus super handig om deze tegelijkertijd te bezoeken! De naam Broken Beach is ontstaan omdat een deel van een klif bij de kust is ingestort. Hierdoor is een cirkelvorm ontstaan en het water in deze baai stroomt door een boog die over de zee uitkijkt. Tijdens je bezoek aan Broken Beach kun je wandelen rond de baai en veel foto’s maken. Pas wel op en ga niet te dicht bij de rand van de klif staan om ongelukken te voorkomen. Als je geluk hebt, kun je vanaf de boog Manta's zien. De klif ligt boven Manta Bay, waar vissersboten gasten meenemen voor snorkeltochten.

Angel's Billabong is een prachtige natuurlijke rotspoel die rechtstreeks uitkomt op de oceaan. Het is een natuurlijke poel gevuld met helder water bij vloed en verschijnt als een natuurlijke poel bij eb. Tot voorheen was het mogelijk om tijdens eb in het kristalheldere water zwemmen, maar door een recent incident is het zwemmen nu verboden. Je kan alsnog genieten van het prachtige uitzicht!

4. Crystal Bay Beach

Crystal Bay Beach is een populaire spot om lekker aan het strand te liggen onder de palmbomen. Ook is het een erg mooie plek om te snorkelen met alle vissen die rondzwemen in de onderwaterwereld. Wat deze plek zo bijzonder maakt, is dat de koralen heel erg gezond zijn en dat ze maar op enkele meters van strand liggen. Blijf wel uit de buurt van de rotsen want de stroming kan hier sterk zijn.  

5. Manta Point

Manta Point is een van de bekendste duikplaatsen op Nusa Penida omdat er bijna altijd mantaroggen te zien zijn. Deze spot heeft zijn naam te danken aan de manta’s die in de omliggende wateren wonen. Het is een spectaculair aanzien als de dieren naar de oppervlakte stijgen, waar ze worden omringt door kleine rifvissen. Er zijn hier niet alleen manta’s te vinden maar ook haaien en veel andere soorten roggen. Wat hier bijzonder is is dat deze duikstek verschillende koraalkoppen verwelkomt die dienen als cleaning stations, manta’s draaien hier voortdurend rond zodat de schonere vissen hun bacteriën verwijderen.

6. Teletubbies Hill

Teletubbies Hill is anders dan alle andere highlights die Nusa Penida te bieden heeft. Het is een groep ronde groene heuvels die in het zuidoosten van Nusa Penida liggen. Deze bezienswaardigheid heeft zijn naam te danken aan de iconische kindershow de Teletubbies. Je kunt kiezen om een ontspannen wandeling door de prachtige heuvels te maken of alleen te genieten van het schitterende uitzicht.

7. Atuh Beach

Atuh Beach is een van de mooiste stranden van Nusa Penida. Het is een verborgen paradijs in het oosten van Nusa Penida, vlakbij Diamond Beach. Dit strand staat bekend om zijn afgelegen locatie, het witte strand en de prachtige kliffen. Je moet er wel wat voor over hebben om hier te komen, het is een lange, steile trap naar beneden, maar het is zeker de moeite waard!

Wist je al dat IkganaarBali verschillende tours aanbiedt op Nusa Penida? We hebben bijvoorbeeld een dagtrip naar Nusa Penida waar je gaat snorkelen met de manta rays en de bekende plekken Kelingking Beach, Broken Beach en Angel’s Billabong gaat bezoeken. Ook bieden wij de Nusa Penida West Tour en Nusa Penida Oost Tour aan waarbij je langs diverse highlights op het eiland gaat. Als laatste hebben we nog een 2-daagse tour Nusa Penida waarbij je alle plekjes langsgaat op het prachtige eiland. Alle tours zijn inclusief transport, een Engels sprekende gids en meer.