De beste watervallen in Bali

Ga op avontuur in Bali en bezoek deze prachtige watervallen.

Tukad Cepung Waterfall
Tukad Cepun Waterval moet zeker op je Bali bucketlist. Deze waterval zit verstopt tussen kliffen waardoor het lijkt alsof je in een grot bent. Het is een van de meest fotogenieke watervallen. Het water komt tussen de kliffen door en wanneer de zon schijnt kan je zelfs een regenboog zien in het water. Je moet een paar honderd trappen naar beneden, maar deze waterval is het zeker waard!

Kanto Lampo Waterfall
Kanto Lampo Waterval is een prachtige waterval die je vast eens voorbij hebt zien komen op social media. Door de rotsformatie waar het water naar beneden langsloopt is dit een prachtplaatje. Deze waterval is ook best makkelijk te bereiken, het duurt ongeveer 15 minuten.
 
Leke Leke Waterfall
Leke Leke waterval kan je vinden richting het noorden van Bali. Vanaf Ubud is het ongeveer een uurtje met de scooter. Leke Leke is een mooie waterval en het is nog erg rustig. Onderweg naar beneden kom je een plekje tegen waar een local kokosnoten en vers fruit verkoopt en ook kan je een stok krijgen om te helpen bij de weg naar beneden. Het kan wat modderig en glad zijn als het heeft geregend maar deze waterval is ook relatief makkelijk te bereiken!

Nungnung Waterfall
Als je van een avontuur houdt raden we aan om de Nungnung waterval te bezoeken! Ondanks de ongeveer 500 treden naar beneden en omhoog is deze waterval zeker een bezoek waard. Je kan er ook zwemmen dus neem na je tocht naar beneden een heerlijke duik! Deze waterval is ongeveer 50 meter hoog en dus een van de hoogste watervallen van Bali.
 
Banyumala Twin Waterfalls
De Banyumala Twin watervallen is een geweldige waterval, te vinden in het noorden van Bali. Na ongeveer 30 minuten eenmaal beneden geniet je van niet een, maar meerdere prachtige watervallen! We raden aan om goede schoenen aan te trekken wanneer je deze watervallen bezoekt en neem je zwemkleding mee om een verfrissende duik te nemen!

Munduk Waterfall
Wij raden aan om hier de Munduk Waterfall trek te doen die ongeveer 3 tot 4 uur duurt waarbij je langs drie verschillende watervallen komt! Je komt hier de Laangan Melanting waterval, de Red Coral waterval en de Golden Valley/Munduk waterval tegen. Onderweg loop je langs de meest prachtige natuur en je kan bij restaurantjes/cafés stoppen om een hapje te eten!
 
Sekumpul Waterfall
De Sekumpul waterval bestaat uit maar liefst zeven watervallen. Je kan deze waterval van boven en beneden bekijken! Onderweg naar beneden heb je ook een paar prachtige uitkijkpunten en je loopt dwars door de jungle. Je kan hier een gids nemen maar je kan dit ook prima zelf doen!

Sumampan Waterfall
De Sumampan waterval is te vinden in de buurt van Ubud. Naast dat je mooie foto's kan maken en kan genieten van de jungle vibes kan je als de stroming niet te sterk is ook badderen in de rivier. Het is nog een relatief rustige waterval dus zeker een bezoekje waard als je niet van de drukte houdt!