De beste reisroute voor Bali

Het eiland Bali is niet heel groot, toch kan je aardig wat kilometers maken als je onvoorbereid op reis gaat. Hoe zie je in je vakantie zo veel mogelijk moois, zonder ontzettend lange afstanden te moeten afleggen? In deze blog vind je de perfecte reisroute voor jouw vakantie op Bali

De gemiddelde vakantie naar Bali is ongeveer 2 tot 3 weken, hier hebben we rekening mee gehouden voor deze reisroute.

1. Seminyak of Canggu
Vanaf het vliegveld is het een klein uurtje rijden naar Seminyak of Canggu, dat maakt dat dit de perfecte bestemming is om je vakantie te starten. Seminyak en Canggu zijn twee hippe plekjes waar je veel leuke restaurants vindt, kunt chillen bij een beach club en altijd wel een feestje te vinden is.

2. Ubud
Ubud is de droombestemming voor veel mensen. Je vindt hier prachtige groene rijstvelden, veel tempels en watervallen. Ubud is het culturele hart van Bali waar ontzettend veel te doen is. Bezoek een leuke markt of een Indonesische dansvoorstelling. Er zijn hier veel mooie accomodaties midden in de natuur te vinden.

3. Lovina
Lovina is een plaatje helemaal in het noorden van Bali. De stranden zijn hier diep zwart en er is een hele grote kans om dolfijnen te spotten in de zee. Je gaat dan met zonsopkomst met een vissersbootje de zee op om een stuk te varen. Dit is een echte aanrader voor je vakantie!

4. Amed
Het kustplaatsje Amed in het oosten is een populaire bestemming voor duikers. Zo vind je hier bijvoorbeeld een oud scheepswrak. Maar ook snorkelen is hier ontzettend mooi!

5. Uluwatu
In Uluwatu vind je de meest witte stranden en hoogste cliffs van Bali. Er zijn hier veel goede surfspots te vinden, en je kunt elke avond genieten van een strand feestje. Maar ook als je helemaal tot rust wil komen is Uluwatu de ideale plek.

Mocht je langer blijven dan 2 weken dan kun je jouw reisroute altijd nog uitbreiden. Dit zijn een aantal tips van ons: 

De Nusa Eilanden
Vanaf Sanur ben je binnen no time op de Nusa Eilanden. De Nusa Eilanden voelen als een compleet andere wereld aan, er zijn hier minder toeristen en alles gaat een stukje langzamer. Je hebt hier fantastische viewpoints!

Gili Eilanden
Dit is een paradijsje. Je vindt hier veel fijne stranden waar je heerlijk op kunt relaxen. ook kun je hier erg mooi snorkelen. 

Lombok
Lombok is een redelijk groot eiland. Als je het hele eiland wilt zien moet je hier al gauw 2 weken voor uittrekken. Er valt hier genoeg te doen, van het beklimmen van vulkanen tot relaxen op een heerlijk strandje.