De beste reisroute voor 2 weken Bali + activiteiten

Ben je van plan om 2 weken naar Bali op vakantie te gaan, maar heb je nog geen idee welke plekken je wil bezoeken, welke activiteiten je wil gaan doen en in welke volgorde dit het meest efficiënt is? Geen probleem! Wij hebben de beste reisroute voor 14 dagen Bali samengesteld, inclusief activiteiten! Zo hopen wij dat de voorbereidingen voor je reis wat gemakkelijker zullen gaan, en je het uiterste uit je vakantie kan halen.

Zo zien eventueel je 14 dagen eruit:

Dag 1-3: Ubud
Dag 4: Lovina
Dag 5: Munduk
Dag 6-7: Amed
Dag 8-10: Gili eilanden
Dag 11-12: Canggu
Dag 13-14: Uluwatu

 

Dag 1:

Op de eerste dag van je reis door Bali start je in Ubud. Deze plaats staat bekend als het culturele hart van Bali. Hier vind je voornamelijk rijstvelden, tempels, watervallen. Maar je kan er ook winkelen, koffie proeven, een kookworkshop doen en nog veel meer! Je kan de beginnen in het Monkey Forest. Hier word je begroet door vrolijke apen die zorgen voor een speelse sfeer. Hier maak je grappige momenten mee en kun je foto's maken bij oude tempels. Daarna ga je naar de Tegallalang Rice Terraces, waar je tussen de groene velden kunt wandelen. Hier kun je het vakmanschap bewonderen van lokale boeren die deze adembenemende patronen creëren, een kunst die diep geworteld is in de Balinese traditie. Je dag eindigt bij de Tirta Empul-tempel, een speciale plek met heilig water. Hier kun je jezelf reinigen en even tot rust komen. Een mooie start van je Bali-avontuur vol plezier en bijzondere momenten! 

Dag 2: De Campuhan Ridge Walk leidt je door de kunst van de natuur - een rustig pad dat zich slingert door mooie groene heuvels en rijstvelden. Duik hierna in de Ubud Art Market, waar lokale ambacht tot leven komt en de kans biedt een stukje Bali met je mee te nemen. Dit is een perfecte plek om souvenirs te scoren! Sluit de dag af met een bezoek aan de verborgen schoonheid van de Goa Rang Reng Waterfall, waar sereniteit samensmelt met de omhelzing van de natuur.

Dag 3: Omarm de culinaire kunsten met een traditionele Balinese kookles. Voor de durfals wacht een avontuurlijke dag met keuzes zoals wildwater raten of ATV-rijden, wat zorgt voor een adrenaline-gevulde afsluiting van je Ubud-hoofdstuk! (Beklim eventueel de Mount Batur).

 

Dag 4: Vandaag staat Lovina op de planning! Verken de Banjar Hot Springs voor een rustgevende ervaring en wandel door de lokale markten van Lovina. Vroeg naar bed, want morgenochtend staat wat heel leuks op de planning!

Dag 5: De vroege ochtend in Lovina trakteert je op een magische dolfijnentour. Terwijl de zon opkomt, heb je de kans om met dolfijnen te zwemmen! Na dit gave avontuur trek je verder naar Munduk. Laat je onderdompelen in de prachtige rijstterrassen en ontdek je de verborgen schoonheid van de Gitgit Waterfalls. Hierna kan je de lokale koffieplantages bezoeken, om zo iets te leren over de kunst van koffieproductie. Sluit je dag af met ontspanning in de rustgevende  accommodaties van Munduk.

Dag 6: Vandaag staat Amed op het programma, een vissersdorpje in het oosten van Bali. Duik in de onderwaterwereld van Amed of snorkel in kristalheldere wateren. Bezoek Pura Lempuyang voor een spirituele aanraking. Bekijk hierna de verbluffende zonsondergang, met uitzicht op de Mount Agung.

Dag 7: Ontspan op de rustige stranden van Amed en verwen jezelf met een traditionele Balinese massage. Bezoek de Lempuyang tempel!

Dag 8: Vaar naar de Gili eilanden! Einde ochtend kom je aan op Gili Trawangan per boot. Check-in bij je accommodatie en laat je bagage achter. Verken de directe omgeving en kies een leuk strandtentje uit voor een ontspannen lunch. Na de lunch, neem de boot naar Gili Meno. Ga direct naar het beroemde snorkelpunt "Underwater Sculpture." Hier kun je de unieke onderwaterbeelden bewonderen en genieten van het kleurrijke zeeleven. Keer hierna terug naar Gili Trawangan en zoek een mooie plek uit om de zonsondergang te bewonderen. Diner in een van de gezellige eettentjes langs het strand!

Dag 9: Neem de boot naar Gili Air. Huur een fiets om het eiland te verkennen. Begin je dag met een ontbijt bij een lokaal strandcafé. Ontspan hierna op de stranden van Gili Air en ga snorkelen bij de lokale koraalriffen. Geniet van de rustige sfeer van dit eiland. Einde middag kan je de boot weer terugnemen naar Gili Trawangan, en hier een leuk eettentje uitzoeken waar je de betoverende zonsondergang kunt zien!

Dag 10: Maak een laatste duik bij een van de snorkelplekken op Gili Trawangan . Geniet van de rustige ochtenduren en ontdek nog wat van de kleurrijke onderwaterwereld. Na de ochtendactiviteiten, vertrek in de vroege middag per boot naar terug naar Bali. Je vertrekt naar je accommodatie in Canggu. In de avond kan je de levendige straatjes van Canggu ontdekken.

Dag 11: Ga surfen op de golven van Canggu! Hierna kan je lekker relaxen bij La Brisa Beachclub. Een paar meter verderop zit een leuke markt die je elke dag kan bezoeken. 

Dag 12: Doorkruis de omliggende dorpen op een scooter, met Seminyak of Kuta als bestemming. Sluit je dag af met een zonsondergangsdrankje in een beachclub.

Dag 13: Vandaag is Uluwatu aan de beurt. Strandhoppen! In Uluwatu heb je heel veel leuke strandjes met mooi blauw water. Denk aan; Padang Padang Beach, Blue Point Beach, Dreamland Beach en nog veel meer. Tijdens zonsondergang ben je welkom bij de Uluwatu tempel waar de betoverende Kecak-dans plaatsvindt. 

Dag 14: Laatste dag! Vertrek naar het Garuda Wisnu Kencana (GWK) Cultural Park. Verken het park en bewonder het gigantische standbeeld van Garuda Wisnu Kencana, een van de grootste standbeelden ter wereld.