De 7 leukste dingen om te doen in Munduk

Munduk is een betoverend, minder toeristisch paradijsje in Bali met veel natuur! In deze blog ontdek je de 7 leukste dingen om te doen in Munduk. Of je nu een natuurliefhebber bent, avontuur zoekt of gewoon wilt ontspannen in een rustige omgeving, Munduk heeft het allemaal! 

1. De watervallen 

Munduk staat bekend om zijn betoverende watervallen die je zeker niet mag missen! Deze natuurlijke pracht is een lust voor het oog en een verfrissende ervaring voor iedereen. Van de imposante Gitgit-waterval tot de mysterieuze Melanting-waterval en de prachtige Munduk Waterval wandeling, elke waterval heeft zijn eigen unieke charme. Of je nu een avontuurlijke wandelaar bent of gewoon wilt ontspannen in de natuur, de watervallen van Munduk beloven een onvergetelijk avontuur te zijn!  

Tip: Bezoek het mooiste van Munduk, waaronder prachtige watervallen met onze 'Paradise in Munduk' Tour. Klik hier voor meer informatie. 

Product img Product img

2. De watertempel; Ulun Danu Beratan

De Ulun Danu Bratan watertempel is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Bali, gelegen aan de oevers van het Bratan meer in de buurt van Munduk. De tempel is gewijd aan de godin Dewi Danu, de godin van het water. De serene omgeving en de reflectie van de tempel in het water maken de tempel fotogeniek. 

3. Het Twin Lake Viewpoint 

Het Twin Lake Viewpoint is een adembenemende plek in Munduk die je een panoramisch uitzicht biedt over de twee prachtige meren van Bali. Vanaf dit uitkijkpunt kun je genieten van een betoverend zicht op het Bratan-meer en het Buyan-meer, die erg veel op elkaar lijken, waardoor het lijkt alsof er een spiegel tussen het meer zit. Er zijn ook verschillende Bali-swings, waar je leuke foto's op kan nemen! 

Product img

4. Infinity pool 

Als je in Munduk wilt ontspannen, is een bezoek aan een resort met een infinity pool absoluut een aanrader. Een van de meest bekende resorts is de Munduk Moding Plantation. Het verblijf kan echter prijzig zijn en zelfs een dagkaart van 900K is niet goedkoop. In ruil daarvoor krijg je wel een 2-gangen lunch, een rondleiding over de koffieplantage en toegang tot het zwembad. Als je een meer budgetvriendelijke optie zoekt, kun je het Munduk Sari resort overwegen. Daar krijg je voor slechts 125K toegang tot hun infinity pool en een heerlijke lunch. Het is een geweldige manier om te genieten van de prachtige omgeving van Munduk terwijl je relaxed. 

Munduk Moding Plantation Nature Resort & Spa, Munduk – Bijgewerkte prijzen  2023 ATRES SARI RESORT (Munduk, Indonesië) - foto's, reviews en  prijsvergelijking - Tripadvisor

5. Rijstvelden 

Deze rijstvelden in Munduk zijn veel minder bekend dan die van Tegallalang en Jatiluwih, maar ook prachtig! Ze zijn niet zo uitgestrekt, maar bieden nog steeds spectaculaire uitzichten. Wat het nog beter maakt is dat het veel minder toeristisch is. Je kan waarschijnlijk genieten van het uitzicht met slechts een paar nieuwsgierige lokale bewoners of andere toeristen. 

Afbeeldingen over Munduk – Blader in stockfoto's, vectoren en video's over  1,766 | Adobe Stock

6. Handara Gate 

De Handara Gate is een prachtige toegangspoort die inmiddels in uitgegroeid tot een populaire fotospot, door de authentieke Balinese stijl en de majestueuze bergen op de achtergrond. Om een foto te maken, heb je een selfie-ticket nodig, waarbij je vijf minuten de tijd krijgt, zodat de rijen beperkt blijven. Onze tip is om in de ochtend te gaan. Het kan er erg druk worden, waardoor je lang in de rij moet staan voor een foto. Heel vroeg is het rustiger en heb je bovendien minder kan op wolken op de achtergrond. 

7. Pasar Wisata Jabe Puri Gede Panca Sari 

Op zoek naar een bijzondere ervaring? Bezoek dan de versmarkt! 's Ochtends verzamelen locals zich hier om hun dagelijkse boodschappen te doen, variërend van vlees, vis, groenten, fruit tot offertjes en drogisterijartikelen. Toeristen zijn hier zelden te vinden. De markt is niet erg groot en ligt vlakbij de Pura Ulun Danau Bratan, waardoor deze twee perfect te combineren zijn! 

Ubud, Bali Traditional Public Market. Colorful fish and vegetables can be  purchased at the Ubud, Bali public market in the cultural heart of this  fantastic Indonesian island. Stock Photo | Adobe Stock