De 7 mooiste tempels van Bali

In deze blog nemen we je mee naar enkele van de mooiste en meest indrukwekkende tempels van Bali. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, spiritualiteit, of gewoon op zoek bent naar prachtige fotomomenten, deze tempels zullen je zeker inspireren en verwonderen!

 

Tanah Lot 

Tanah Lot is zonder twijfel een van de meest iconische tempels van Bali. Gelegen op een rotsformatie die uit de zee oprijst, biedt deze tempel een spectaculaire aanblik, vooral tijdens zonsondergang. De tempel is gewijd aan de zee goden en wordt omgeven door mysterie en legendes. Bezoekers kunnen tijdens eb naar de voet van de tempel lopen, maar het heiligdom zelf is niet toegankelijk voor toeristen. Ook zit er voor de shopliefhebbers een hele grote markt in de buurt. 

 

 

Pura Ulun Danu Bratan 

Gelegen aan de oevers van het prachtige Bratanmeer in de hooglanden van Bedugul, lijkt Pura Ulun Danu Bratan bijna te zweven op het water. Deze tempel, gewijd aan Dewi Danu, de godin van water, meren en rivieren, is een van de meest gefotografeerde tempels van Bali. De serene omgeving en de reflectie van de tempel in het meer maken het een magische plek om te bezoeken. 

 

 

Besakih Tempel 

Bekend als de 'Moedertempel' van Bali, is Pura Besakih de grootste en belangrijkste tempel van het eiland. Gelegen op de hellingen van de heilige berg Agung, biedt deze tempelcomplex een indrukwekkend uitzicht over de omliggende valleien. Besakih bestaat uit 23 afzonderlijke tempels, waarvan de grootste, Pura Penataran Agung, het middelpunt vormt. De tempel speelt een cruciale rol in de spirituele rituelen van de Balinezen. 

 

 

Pura Luhur Uluwatu 

Pura Luhur Uluwatu, gelegen op een klif die 70 meter boven de Indische Oceaan uittorent, biedt een adembenemend uitzicht en een indrukwekkende spirituele ervaring. De tempel is gewijd aan de zee goden en is beroemd om de traditionele Kecak-dansvoorstellingen die hier elke avond plaatsvinden bij zonsondergang. Let op de ondeugende apen die in de buurt van de tempel wonen – ze staan bekend om het stelen van spullen van toeristen! 

 

 

Goa Gajah 

Goa Gajah, ook wel bekend als de 'Olifantengrot', is een archeologische vindplaats net buiten Ubud. Deze tempel komt uit de 11e eeuw en bevat een mystieke grot met uitgehouwen beelden, een boeddhistisch stupa-complex en heilige baden. De ingang van de grot, met zijn indrukwekkende demonische gezicht, is een van de meest gefotografeerde plekken in Bali. 

 

 

Tirta Empul Tempel 

Tirta Empul, gelegen in het dorp Tampaksiring, is een heilige water tempel beroemd om zijn heilige bron. Lokale Balinezen en toeristen komen hier om te baden in het heilige water, dat wordt verondersteld genezende krachten te hebben. De tempel komt uit 926 na Christus en is een prachtig voorbeeld van klassieke Balinese architectuur en religieuze rituelen. 

 

Pura Taman Ayun

Pura Taman Ayun, gelegen in Mengwi, is een koninklijke tempel die wordt omgeven door weelderige tuinen en vijvers. De tempel, gebouwd in de 17e eeuw, is een architectonisch meesterwerk met zijn imposante poorten, hoge meru-torens en prachtige sculpturen. Taman Ayun betekent 'mooie tuin' en een wandeling door de vredige tuinen biedt een moment van rust en contemplatie.