De 6 mooiste snorkelplekken van Bali

Bali, het eiland van de goden, staat bekend om zijn prachtige stranden, kristalheldere wateren en levendige onderwaterleven. Voor snorkelliefhebbers biedt Bali een schat aan ongelooflijke snorkelplekken, elk met zijn eigen unieke charme en schoonheid. Hier zijn de 6 mooiste snorkelplekken op Bali!

 

Nusa Penida 

Nusa Penida, de grootste van de drie Nusa-eilanden, staat bekend om zijn adembenemende onderwaterlandschappen. Verken hier de kleurrijke koraalriffen en zwem naast de reusachtige mantaroggen. Crystal Bay en Manta Point zijn populaire snorkellocaties waar je deze prachtige zeedieren kunt tegenkomen. 

 

Amed 

Amed, gelegen aan de oostkust van Bali, is een waar paradijs voor snorkelaars. De wateren hier zijn rijk aan koraal en biedt een overvloed aan tropische vissen. Een hoogtepunt van snorkelen in Amed is het verkennen van het USS Liberty wrak, een Amerikaans vrachtschip dat in 1942 tot zinken werd gebracht tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

 

Nusa Dua 

Nusa Dua staat bekend om zijn prachtige stranden en kalme wateren. Hier kun je genieten van kristalhelder water en een kleurrijk onderwaterleven, waaronder schildpadden, rifhaaien en kleurrijke vissen. Tanjung Benoa Beach is een populaire snorkellocatie in Nusa Dua. 

 

Gili Eilanden 

Hoewel technisch gezien de Gili eilanden niet op Bali maar op korte afstand met de boot liggen, bieden de Gili-eilanden enkele van de beste snorkelervaringen in de regio. Verken de prachtige koraalriffen rondom de eilanden en zwem tussen scholen tropische vissen, ook heb je hier de meeste kans om schilpadden te spotten! 

 

 

Pemuteran 

Gelegen aan de rustige noordwestkust van Bali, biedt Pemuteran een aantal van de meest betoverende onderwaterlandschappen van het eiland. Wat deze plek echt uniek maakt, is het beroemde Bio-Rock-project, een initiatief dat zich inzet voor het behoud en herstel van het koraalrif. Onder leiding van lokale gemeenschappen en milieubeschermingsorganisaties zijn kunstmatige structuren van metaal geplaatst, waar koraal zich gemakkelijk aan kan hechten en gedijen. Deze kunstmatige riffen trekken een overvloed aan kleurrijk zeeleven aan, waaronder tropische vissen, schildpadden en zelfs zeldzame zeepaardjes. 

 

Menjangan Island 

Menjangan Island, gelegen in het westen van Bali, is een beschermd marine reservaat dat bekend staat om zijn ongerepte koraalriffen en diversiteit aan zeeleven. Verken hier kleurrijke koraaltuinen en ontdek een overvloed aan vissen, waaronder clownvissen, papegaaivissen en roggen.