De 5 meest ecologische hotel op Bali

Bali staat bekend om zijn prachtige natuurlijke schoonheid, en het behoud van deze schoonheid is van groot belang voor veel reizigers en hoteliers. Als je op zoek bent naar eco-vriendelijke accommodaties op Bali die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, ben je hier aan het juiste adres. Hier zijn enkele van de meest eco-vriendelijke hotels op Bali.

Fivelements Retreat Bali

Fivelements is een bekroond wellnessresort dat bekend staat om zijn toewijding aan duurzaamheid en spiritualiteit. Het resort ligt aan de rivier de Ayung en biedt luxe accommodatie, plantaardige gerechten en wellness-programma's. Ze hebben een sterke focus op milieubewustzijn en gebruiken duurzame bouwmaterialen en zonne-energie.

Bambu Indah

Bambu Indah is een uniek eco-vriendelijk resort in Ubud. De accommodaties zijn gemaakt van gerecyclede materialen en traditionele Javaanse huizen. Het resort werkt actief aan milieubescherming en biedt gasten een kans om dichter bij de natuur te komen. Ze hebben ook een biologische boerderij en een duurzaam beleid voor afvalbeheer.

Svarga Loka Resort

Svarga Loka ligt aan de heilige rivier de Campuhan in Ubud en is een toevluchtsoord voor wellness en spirituele vernieuwing. Ze hebben milieuvriendelijke faciliteiten, een biologische tuin en zijn toegewijd aan het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk. Ze bieden ook een scala aan yoga- en meditatielessen.

 

Bali Spirit Hotel & Spa

Gelegen in het culturele hart van Ubud, is Bali Spirit Hotel & Spa een toevluchtsoord voor milieubewuste reizigers. Dit boetiekhotel zet zich in voor duurzaamheid en het behoud van de natuurlijke schoonheid van Bali. Ze hebben weelderige tuinen, een natuurlijk gevoed zwembad en een biologische tuin die hun restaurant voorziet van verse producten. Het hotel ondersteunt ook de lokale gemeenschap via verschillende initiatieven. Hun kamers zijn ontworpen om te harmoniëren met de omgeving, en ze bieden yoga- en wellnessprogramma's om holistisch welzijn te bevorderen.

Alila Villas Uluwatu

Alila Villas Uluwatu is een luxe eco-vriendelijk resort dat de nadruk legt op duurzaamheid en behoud van het milieu. Ze zijn bekroond met de Green Globe-certificering voor hun inspanningen op het gebied van duurzaam toerisme. Het resort maakt gebruik van zonne-energie, heeft een zeewatertuin en werkt aan het verminderen van afval.