De 5 Beste Eco-Friendly Verblijven op Bali

Ga jij binnenkort op reis naar Bali maar weet je niet waar je moet verblijven? Lees dan deze blog over de mooiste verblijven, die ook nog eens eco-friendly zijn! Of je nu een ervaren eco-reiziger bent of gewoon bewuster wilt reizen, Bali heeft veel milieuvriendelijke accommodaties die luxe en duurzaamheid combineren! 

 

Bambu Indah 

Bambu Indah, gelegen in Ubud, is een uniek boetiekhotel dat ecotoerisme en luxe combineert. Dit hotel is gebouwd met natuurlijke en duurzame materialen en biedt een verbluffend uitzicht op de omringende rijstvelden en de Ayung-rivier. De villa's zijn ontworpen met gerecycled teak en bamboe, en het hotel gebruikt alleen natuurlijke producten voor reiniging en onderhoud. Bambu Indah heeft een biologische tuin waar verse groenten en kruiden worden gekweekt, die worden gebruikt in hun op de natuur geïnspireerde restaurant. 

 

 

Fivelements Retreat Bali  

Fivelements Retreat Bali, gelegen aan de oevers van de Ayung-rivier, is een wellness- en eco-retreat dat zich richt op heling en duurzaamheid. Dit resort biedt holistische wellnessprogramma's, waaronder yoga, meditatie en plant-gebaseerde maaltijden. De accommodatie is gebouwd met inheemse materialen en maakt gebruik van eco-vriendelijke praktijken zoals compostering en waterbeheer. Fivelements heeft ook talrijke prijzen gewonnen voor hun inzet voor duurzaamheid en welzijn. 

 

 

The Menjangan 

The Menjangan ligt in het hartje van het West Bali National Park. Het verblijf biedt een unieke eco-vriendelijke ervaring midden in de natuur. Dit resort is ontworpen om de natuurlijke omgeving te respecteren en minimaliseert de impact op het ecosysteem. Het resort biedt verschillende activiteiten zoals snorkelen, duiken en wandelen, waarbij gasten de kans krijgen om de lokale flora en fauna te ontdekken. 

 

Sarinbuana Eco Lodge

Sarinbuana Eco Lodge ligt aan de voet van de Batukaru-berg. Het verblijf biedt een rustieke en serene ontsnapping te midden van Bali's weelderige tropische regenwouden. Deze lodge richt zich op ecotoerisme en duurzaamheid, met een sterke focus op het behoud van de natuur en de ondersteuning van de lokale gemeenschap. De accommodaties zijn gebouwd met duurzame materialen en het verblijf heeft een restaurant waarin ze koken met producten uit eigen tuin. 

 

 

Ulaman Eco Luxury Resort 

Voor wie op zoek is naar een perfecte combinatie van luxe en milieubewustzijn, biedt Ulaman Eco Luxury Resort in Tabanan een ongeëvenaarde ervaring. Dit prachtige resort is omgeven door weelderige natuur en biedt luxueuze villa's die zijn ontworpen met duurzame materialen en praktijken. Geniet van wellnessactiviteiten zoals yoga en spa-behandelingen, en proef gezonde, verse maaltijden.