9 handige apps voor op Bali

 

Het leven op Bali is heel wat anders dan dat je vanuit Nederland, België of de Nederlandse Antillen gewend bent. Met de hulp van een beetje technologie kan het leven op Bali je nog een stuk gemakkelijker worden gemaakt. Deze apps zijn dus echt een aanrader, als je binnenkort reist naar Bali of andere delen van Indonesië.

 1. Gojek

Deze app heeft alles wat je maar wilt! Boodschappen nodig? Binnen 30 minuten brengt een bezorger het bij je langs. Geen zin om te koken? Bestel wat bij een van de vele partner-restaurants. Ooit gehoord van taxi scooters? Dit is een heel populair vervoersmiddel op Bali. Je boekt een scooter vooraf op de Gojek app en binnen no-time staat er een erkende chauffeur voor je deur. Betalen kan met vooraf met creditcard of met cash. Let op: Gojeks mogen geen passagiers ophalen van het vliegveld op Bali. Je kan hiervoor onze Airport pick up service boeken.


2. Currency app 

Wij van ikganaarbali, begrijpen goed dat betalen met de Indonesische Rupiah soms best verwarrend kan zijn. Het is erg handig om hierom een currency app te downloaden. In zo'n app kun je jouw gewenste valuta's aanklikken, bijvoorbeeld: Rupiah naar Euro of USD naar Rupiah. Het is in de meeste currency apps ook mogelijk om meerdere munteenheden aan te klikken, zo hebben wij bijvoorbeeld ingesteld dat Rupiah altijd automatisch omgerekend wordt naar Euro's, US-dollars, AU-dollars en de Britse pond. Met deze app kom je nooit voor verrassingen te staan en weet je altijd wat je omgerekend hebt betaald.

3. Google translate

De Indonesische taal is heel anders dan de Nederlandse taal. Heb je nou echt geen idee wat ergens staat, dan is het altijd handig om een vertaler bij de hand te hebben. Om alvast wat woordjes Indonesische te leren kun je ook altijd de blog van ikganaarbali lezen over Bahasa Indonesisch.

4. Grab

Deze app net als Gojek erg vergelijkbaar met de westerse Uber en Uber Eats. Op deze app is ook werkelijk waar van alles te vinden. Waarbij Gojek de meest gebruikelijke app is in Indonesië wordt deze app ook erg veel gebruikt in andere Aziatische landen. Let op: Grabs mogen geen passagiers ophalen van het vliegveld op Bali. Je kan hiervoor onze Airport pick up service boeken.


5. My Telekomsel

De wifi op Bali is niet altijd overal even goed. Het is hierom handig om een Indonesische simkaart te kopen op Bali. De simkaarten van Telkomsel zijn erg fijn omdat ze niet duur zijn en een eigen app hebben. Op de My Telekomsel app kan je makkelijk bijhouden hoeveel van jouw databundel je hebt verbruikt en hoeveel je nog over hebt. Je kunt 4G bijkopen in de app, of naar een Telekomsel winkel gaan. Een databundel van 25 Gigabyte kost ongeveer € 4,30.

6. Google maps

Deze app heb je waarschijnlijk al op je telefoon staan, maar wij vermelden toch even dat deze wel erg handig is voorop Bali. De wegen op Bali zijn niet zoals in Nederland. Zo zijn er veel smalle wegen die meer te vergelijken zijn met Nederlandse fietspaden. Al deze smalle paadjes kunnen best wel op elkaar lijken, waardoor het soms best lastig kan zijn om de weg ergens heen te onthouden. Wat erg fijn is dat google maps al deze straatjes perfect kent en je jouw vervoersmiddel kan instellen op scooter. Het is hierom altijd handig om google maps bij de hand te hebben, zodat je binnen no-time overal heen scootert.

7. Booking.com, Airbnb & Hostelworld

De bovenstaande apps zijn erg handig als je een verblijf zoekt voorop Bali.

Onze favoriet: Booking.com! Op booking is elk verblijf mogelijk denkbaar beschikbaar. Boeken op booking.com brengt ook nog eens voordelen met zich mee. Hoe vaker je boekt, hoe meer voordelen je krijgt in de vorm van kortingen.

Op Airbnb vind je de prachtigste verblijven van particulieren verhuurders. We zouden wel altijd aanraden om je verblijf alleen te boeken bij een host die meerdere reviews heeft met een gemiddelde van meer van 4.5 ster.

De naam verklapt het eigenlijk al maar Hostelworld is een handige app om je hostel te boeken. Veel hostels zijn ook beschikbaar op booking.com, maar het aanbod is vaak net wat groter op de app van Hostelworld. Wat ook erg fijn is, is dat je specifiek alleen hostels te zien krijgt, wat jouw zoektocht overzichtelijk maakt.

Bali is natuurlijk een paradijs op aarde! Wij denken dat deze apps jouw onvergetelijke vakantie alleen nog maar makkelijker maken! Voor al onze Balitours en op maat gemaakte vakanties kijk op onze website www.ikganaarbali.nl