7 traditionele tempels op Bali

Een bezoek aan Bali is niet compleet zonder een van de prachtige tempels te hebben gezien. Het is bijna onmogelijk om het precieze aantal Balinese Hindoeïstische tempels te tellen, maar er wordt geschat dat er tussen de twintig- en vijftigduizend tempels te vinden zijn op het eiland. We snappen dat je door deze vele tempels geen idee hebt waar je moet beginnen, en daarom hebben wij een blog geschreven met een selectie van 7 prachtige, traditionele tempels op Bali.

1. Pura Besakih

Pura Besakih is de grootste, bekendste en heiligste tempel van Bali, het is de moedertempel van het eiland. Het ligt op de hellingen van de Gunung Agung en biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving.  De tempel bestaat uit diverse complexen en bouwwerken. Het is een belangrijke plek waar Balinezen vaak samenkomen voor hindoeïstische ceremonies.

2. Pura Luhur Uluwatu

In het zuiden van Bali vind je de Pura Luhur tempel, ook wel de Uluwatu tempel. Deze tempel ligt hoog op de kliffen met een prachtig uitzicht over de Indische Oceaan.  Wanneer je de tempel betreedt moet je goed op je spullen letten want er lopen hier veel wilde apen rond. Aan het eind van de dag vindt hier de welbekende Kecak dans plaats, dit is een traditionele Balinese dans. Het is bijzonder om mee te maken en ook nog eens met zonsondergang, dus zeker een bezoekje waard!

3. Pura Ulun Danu Beratan

Aan het rustige Beratan-meer in Bedugul ligt Pura Ulun Danu Beratan. Deze tempel is erg uniek omdat het in het water ligt en het net lijkt alsof het zweeft op het water, daarom wordt het ook wel de zwevende tempel genoemd. Pura Ulun Danu Beratan is opgedragen aan Dewi Danu, de godin van het water. Het is een magische plek!

4. Pura Tanah Lot

Een andere bekende en toeristische tempel is de Pura Tanah Lot, gelegen aan de kust van Tabanan. Deze tempel ligt op een bijzondere locatie, namelijk op een rots die wordt omringd door de oceaan. Wanneer het vloed is is de hele tempel omringd met water, maar met eb kun je langs de tempel lopen. Het is helaas niet mogelijk om de tempel zelf te betreden. De beste tijd om de Pura Tanah Lot te bezoeken is aan het einde van de middag, je kunt dan genieten van de prachtige zonsondergang.

Bali, Tempel, Tanah Lot

5. Pura Tirta Empul          

Een stuk boven Ubud ligt de Pura Tirta Empul. Deze tempel staat bekend om zijn heilige water. De Balinezen komen naar deze plek toe om zich te wassen onder de heilige fonteinen. Dit is ook mogelijk om als toerist te doen, mits je dit natuurlijk op een respectvolle manier doet en een sarong draagt. Je wast alle negatieve energie van je af en reinigt je lichaam en je geest.

De Tirta Empul Tempel, Zwemmen, Doop

6. Pura Lempuyang

In het oosten van Bali ligt de Lempuyang tempel, ook wel bekend als de ‘Gates to Heaven’. Deze tempel ligt op een hoge berg waardoor je een prachtig uitzicht hebt en je uitkijkt op de Gunung Agung vulkaan. Bereid je maar goed voor, want als je de top wil bereiken moet je eerst ruim 1700 traptreden oplopen, maar het is de moeite waard!

gratis Persoon Die Zich Tussen Betonnen Gebouw Bevindt Stockfoto

7. Brahma Vihara Arama

Brahma Vihara Arama is de grootste boeddhistische tempel van Bali en ligt in het noorden tussen de plaatsen Singaraja en Lovina. Je kan door verschillende gebouwen en tuinen heen wandelen. Doordat deze tempel niet in een toeristisch gebied ligt is het hier vaak rustig, en kan je genieten van de rustige en vredige sfeer die deze tempel te bieden heeft.