7 dingen die je moet zien op Nusa Penida

Bali heeft 3 kleine eilanden, Nusa Lembongan, Nusa Ceningan en Nusa Penida. Nusa Penida is een prachtig eiland met hoge cliffs en turquoise water. Dit eiland is de laatste jaren erg populair geworden, voornamelijk door de mooie foto's op sociale media. Om op Nusa Penida te komen moet je 30 tot 40 minuten met de boot vanaf Sanur Beach. In deze blog vind je de 7 beste attracties om te doen op Nusa Penida.

1. Diamond Beach
Dit is een van de mooiste stranden die je ooit zal zien. Het witte zand, blauwe water, de rotsen en de palmbomen creëren samen een droomlocatie. Helaas is het niet verstandig om hier te zwemmen, elke golf brengt veel koraal en stenen met zich mee.

2. Kelingking Beach

Een van de meest instagrammable plaatsen op Nusa Penida is Kelingking Beach. Deze plek heeft de bijnaam T-rex gekregen door de vorm van de rotsen waarin je met wat fantasie een dino in kan zien. 

3. Angel's Billabong & Broken Beach
Broken Beach is een grote ronde baai, bijna volledig afgesloten door rotsen. Slechts via één ingang stroomt het water de baai in. Dit vormt een soort van brug. Een prachtige plek om te zien. Angel's Billabong ligt dicht bij Broken Beach. Dit is een natuurlijke infinity pool waar je bij laag water in kunt zwemmen. 

4. Crystal Bay
Dit is een geweldige plek om even heerlijk te ontspannen onder de kokospalmen. Ook staat deze plek bekend als goeie snorkel- en duikplek door de mooie koralen die er zijn en de vissen die hier rondzwemmen. 

5. Peguyangan Waterfall
De Peguyangan-waterval ligt aan de voet van een aantal behoorlijke kliffen. Een iconische blauwe trap leidt je langs een cliffpad naar een heilige watertempel, een bedevaartsoord voor de lokale bevolking.

6. Manta Point
Manta Point is vanwege de vele manta's die hier komen, waarschijnlijk de populairste duikstek van Nusa Penida. Op een zandhelling, op ongeveer tien meter diepte, ligt hier een groot koraalblok. Hier omheen zweven de manta’s.

7. Molenteng Tree House
Deze boomhut, ook wel Rumah Pohon Tree House genoemd is een van de meest unieke plekken om te verblijven op Nusa Penida. Het is een boomhut, waar je de trap op kunt klimmen om vanaf de top verschillende eilanden te zien die door de oceaan worden gescheiden.