10 Redenen om naar Bali te reizen

Bali is uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Wij snappen wel waarom! Een reis naar Bali is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring. Wij geven je 10 redenen waarom Bali niet mag ontbreken van je bucketlist.

  1. De lieve mensen

De gastvrijheid en vriendelijkheid van de Balinese mensen is zeker een van de redenen waarom je naar Bali moet reizen. Balinezen zijn heel spontaan en vertellen je graag over hun cultuur en leven. Tijdens ceremonies en tradities is iedereen welkom. Kijk niet op als je wordt uitgenodigd voor een bruiloft. Wil je echt een kijkje in het leven van Balinese mensen? Dan is het heel leuk om te overnachten in homestay Bouwsteen. Je slaapt dan bij een gastvrij gezin en eet met ze mee.

  1. De stranden

Het ultieme vakantiegevoel ervaren gaat wel lukken op een van de vele stranden van het eiland. Je hebt op Bali alle soorten stranden, van kleine stranden tot lang uitgestrekte stranden. Je kunt zelfs zwarte stranden vinden op Bali. In Uluwatu heb je veel stranden met hoge kliffen ernaast.

  1. Het lekkere eten

Het Indonesische eten is ook zeker een van de redenen waarom je naar Bali moet. De Indonesische keuken is een van de beste keukens van de wereld, dit moet je een keer geprobeerd hebben. Je kunt dit soort eten vaak krijgen bij warungs, hier zijn er heel veel van. Ook is het een leuke toevoeging om tijdens je reis een Balinese kookworkshop te doen. Samen met de kok ga je eerst naar de markt om ingrediënten te kopen. Vervolgens ga je met deze ingrediënten aan de slag en heb je binnen no-time een heerlijk Indonesisch gerecht op tafel staan.

  1. Het weer

Omdat Bali dicht bij de evenaar ligt, schijnt hier vaak de zon. Van april tot september is het meestal droog en tussen de 25 en 30 graden. De zon kan dan zo’n 12 uur op een dag schijnen, hierdoor zijn de dagen lekker lang en kun je veel ondernemen. Bali heeft ook een regenseizoen, van oktober tot april kan er elke dag een bui vallen, maar deze buien zijn juist heerlijk verfrissend met de hitte.

  1. De natuur

De natuur op Bali is prachtig, er zijn zo veel mooie dingen te zien. Een daarvan zijn de prachtige groene rijstvelden, overal op Bali vind je ze. Om deze te ontdekken kun je ze vanaf je balkon bekijken of wandelend verkennen, maar wat is er nou leuker dan fietsend de omgeving te bekijken. Tijdens onze fietstour ga je samen met je gids op pad door Ubud, onderweg kom je door Balinese dorpjes en bezoek je een schooltje. Verder zijn er op Bali veel mooie watervallen te vinden, dit moet je ook echt zien als je op Bali bent.

  1. De zonsondergang

De zonsondergang is ook een van de redenen om naar Bali te komen. De zonsondergangen op Bali zijn de beste zonsondergangen van de wereld. De kleuren zijn betoverend. Je hebt de leukste plekken om de zonsondergang te kijken op Bali, dit is daarom ook echt een must.

  1. De cultuur

De cultuur op Bali is anders dan op de andere Indonesische eilanden. Er wonen veel Hindoes. Het hindoeïsme bepaald ook het straatbeeld en de mooie Balinese architectuur van Bali. Overal vind je de toegangspoorten en tempels. Bali beschikt over veel verschillende culturele pareltjes. Er vinden bijna dagelijks hindoeïstische rituelen plaats, gebaseerd op de eeuwenoude kalender en gebruiken. Hierbij zijn vaak honderden mensen aanwezig, gekleed in mooie traditionele Balinese klederdracht. De vrouwen dragen het offer op hun hoofd. Het is heel erg leuk en leerzaam om dit een keer mee te maken. 

  1. De accommodaties

Als ze op Bali ergens gespecialiseerd in zijn, dan is het wel in prachtige hotels en accommodaties. Dit zijn een paar van onze favorieten:

  1. Het rondtoeren op de scooter

Een hele leuke reden waarom je naar Bali zou moeten komen is om op een avontuurlijke manier het eiland te ontdekken. Huur een scooter en ga lekker toeren, wie wil dat nou niet? Het huren van een scooter is niet duur, dit kost ongeveer 70.000 IDR per dag. Ook de benzine is niet duur. Bali is niet groot, daarom is het een perfect land om per scooter te verkennen. Met de scooter heb je meer vrijheid en ben je vaak sneller dan met de auto.

  1. De onderwaterwereld

Naast de prachtige natuur op het land heeft Bali ook genoeg onder water te ontdekken. Goede plekken om te duiken of snorkelen zijn Blue Lagoon, Amed en Tulamben. Je spot hier veel tropische vissen en met een beetje geluk ook schildpadden. In Tulamben vind je ook het USAT Liberty Wrak, een enorm transportschip van het Amerikaanse leger dat in 1942 tijdens de Tweede Wereldoorlog door een Japanse onderzeeër onderuit werd gehaald.